Chashu – Japanernes møreste stykke svinekød

Går du ud og spiser den klassiske Ramen nudelsuppe i Japan, så er en af hovedattraktionerne i denne suppe det helt møre og lækre stykke svinekød som er på toppen, nemlig Chashu.

Svinekødet som ofte har kogt i timevis, i en god og balanceret blanding af Soja, sake, mirin, sukker og grøntsager, giver hele retten en balanceret dybde af umami smag, og ikke mindst gør det den ellers ret kulhydrat tunge ret til et komplet måltid.

Efter at have eksperimenteret i mange måneder og med adskillige forsøg, har jeg endelig fundet frem til de helt rigtige råvare og mængder, således at jeg selv kunne producere dette lækre stykke svinekød derhjemme.

Chashu kan også anvendes i andre sammenhænge, blandt andet som fyld til Bao, fried rice, sliders eller som en lækker snack for sig selv.

Lav store mængder af dette stykke kød, og opbevar det i 5-7 dage i køleskabet, eller smid det i fryseren, så du altid er sikker på at have den helt rigtige Ramen topping når du får lyst til dette.

Følgende er min egen opskrift på dette lækre stykke svinekød, og der skal sættes god tid af til kogningen, gerne 4-5 timer.

Ingredienser:

  • 1 kg svineslag eller Ribbensteg
  • 3-4 stk forårsløg
  • 100 g ingefær
  • 1 liter dashi fond
  • 2 dl soja
  • 2 dl sake
  • 2 dl mirin
  • 3 spsk sukrin eller sukker
  • 2 spsk neutral olie

Fremgangsmåde:

  1. Start med at skære svineslaget til i ca. 3 lige store stykker og krydder godt med salt og peber på alle sider.
  2. Varm neutral olie op på en stor pande
  3. Brun svineslaget på alle sider, indtil det har en flot brun farve.
  4. Kom svineslaget i en stor gryde og hæld vand over så det er dækket.
  5. Skær forårsløg og ingefær i store stykker og kom ned i gryden til svineslaget.
  6. Kog op og lad det simrer i 3 timer, hvor overfladen skimmes for urenheder.
  7. Hæld vandet fra (brug det evt som en fond til Ramen).
  8. Kom 1 liter dashi fond, soja, sake, mirin og sukker op i gryden og kog det op.
  9. Lad det simrer ca. 1,5 time og tjek mørheden på kødet.
  10. Lad kødet hvile i væsken, og skær derefter stykker af Chashu.
  11. Chashu kødet brunes let på en pande, eller med en gasbrænder for at fremhæve smagen i kødet inden servering.
  12. Marinaden fra kødet kan bruges som Teriyaki Sauce eller Ramen Tare.

Velbekomme og nyd din Chashu.

2 tanker om “Chashu – Japanernes møreste stykke svinekød”

  1. Lækker opskrift. Hvis man bruger ribbensteg – Skal man så fjerne svær’en inden man går i gang?

    1. Hej Hans Kristian.

      Jeg ville beholde sværen på, således at du får det ekstra smag med fra fedtet der. Du kan dog med fordel sørge for at fjerne børster eller hår fra stegen inden tilberedning.

      God fornøjelse med opskriften 🙂

Skriv et svar til Hanskristian Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *