Karaage fåes rigtig mange steder i Japan, lige fra 7-eleven til de mest fancy barer i nattelivet kan du få denne lækre spise, som i sin simple version blot består af kyllingelårfilet, marinade og et tyndt lag af kartoffelmel som panering.
Her vil jeg gerne dele min opskrift med jer, så i selv kan lave denne super lækre og sprøde kyllinge ret. Der følger en Tartar sauce med, som også oftes bruges til topping.
Karaage kan kommes i alt fra Risboller Onigiri, sandwich eller noget helt tredje, det smager himmelsk!
Ingredienser:
- Kyllingelårfilet 450 g udbenet.
- 2 fed hvidløg
- 20 g revet ingefær + saft.
- 2 spsk soja sauce
- 2 spsk mirin
- 2 spsk madlavnings sake
- 1 spsk sesamolie
- 150 g kartoffelmel
- salt + peber
- Neutral olie til fritering (Jeg bruger Raps eller solsikke olie)
- 1/2 citron.
Tartar sauce:
- 5 spsk Kewpie mayo (Japansk mayo)
- 1 spsk finthakket cornichoner
- 1 spsk finthakket perleløg
- 1 spsk finthakket purløg
- salt + peber
Fremgangsmåde:
- Skær kyllingen ud i større mundrette stykker ca. 3 x 3 cm.
- Riv hvidløg og ingefær ned i en skål, og bland med soja, mirin, sake og sesamolie + salt og peber.
- Kom kyllingen ned i marinaden og lad det stå minimum 1 time gerne mere i køleskabet.
- Bland alle ingredienserne til tartar saucen og smag evt til med mere mayo, salt og peber til det har en grov konsistens som f.eks. Remoulade.
- Varm en mellem størrelse gryde op med ca. 1/2 – 1 liter olie til det når en temperatur på ca. 175 grader.
- Vend kyllinge stykkerne i kartoffelmel med en tang og dryp overskydende mel af inden det kommes i den varme olie.
- Kyllingen friteres i ca. 3-4 min, og kommes derefter op på en drypbakke og drysses med lidt salt.
- Server kyllingen med tartar sauce og citronbåde.
Nydes bedst med iskold lys øl.
Velbekommen!
Hej
Er det friske eller syltede perleløg du bruger?