Karaage – Sprød og lækker kylling på Japansk!

Karaage fåes rigtig mange steder i Japan, lige fra 7-eleven til de mest fancy barer i nattelivet kan du få denne lækre spise, som i sin simple version blot består af kyllingelårfilet, marinade og et tyndt lag af kartoffelmel som panering.

Her vil jeg gerne dele min opskrift med jer, så i selv kan lave denne super lækre og sprøde kyllinge ret. Der følger en Tartar sauce med, som også oftes bruges til topping.

Karaage kan kommes i alt fra Risboller Onigiri, sandwich eller noget helt tredje, det smager himmelsk!

Ingredienser:

Tartar sauce:

  • 5 spsk Kewpie mayo (Japansk mayo)
  • 1 spsk finthakket cornichoner
  • 1 spsk finthakket perleløg
  • 1 spsk finthakket purløg
  • salt + peber

Fremgangsmåde:

  1. Skær kyllingen ud i større mundrette stykker ca. 3 x 3 cm.
  2. Riv hvidløg og ingefær ned i en skål, og bland med soja, mirin, sake og sesamolie + salt og peber.
  3. Kom kyllingen ned i marinaden og lad det stå minimum 1 time gerne mere i køleskabet.
  4. Bland alle ingredienserne til tartar saucen og smag evt til med mere mayo, salt og peber til det har en grov konsistens som f.eks. Remoulade.
  5. Varm en mellem størrelse gryde op med ca. 1/2 – 1 liter olie til det når en temperatur på ca. 175 grader.
  6. Vend kyllinge stykkerne i kartoffelmel med en tang og dryp overskydende mel af inden det kommes i den varme olie.
  7. Kyllingen friteres i ca. 3-4 min, og kommes derefter op på en drypbakke og drysses med lidt salt.
  8. Server kyllingen med tartar sauce og citronbåde.

Nydes bedst med iskold lys øl.

Velbekommen!

1 tanke om “Karaage – Sprød og lækker kylling på Japansk!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.