Kimchee – Koreas svar på Sauerkraut!

Kimchee er en koreansk opfindelse, men den ses også i stor stil i Japan hvor man efterhånden kan købe dette lækre fermenterede kål produkt i alle supermarkeder.

Derudover så spises Kimchee traditionelt set sammen med Koreansk Barbeque, eller på Japansk kaldet “Yakiniku”. Det crunchy indslag som kål og kinaradise giver er helt sublimt til en federe ret som “Yakiniku” hvor man sidder og steger forskellige udskæringer af oksekød, svinekød og kylling ved en bordgrill.

Jeg satte mig for at lave min egen Kimchee derhjemme så jeg først og fremmest kunne teste smagen, ingredienserne, men også for at lave en ret som kunne stå og blive bedre og bedre med tiden derhjemme!

Følgende er min opskrift og fremgangsmåde til hvordan en Kimchee kunne laves med relativt få ingredienser, og en simpel fremgangsmåde.

Følgende skal bruges til opskriften:

Fremgangsmåde:

  1. Skær kinakålen i grove stykker ca. 4×4 cm og kom dem i en stor skål.
  2. Bland 6 spsk groft salt i og masser det godt ind i kålen, hæld vand over så kålen er dækket. Lad det stå i +3 timer.
  3. Skær forårsløg 1×1 cm stykker.
  4. Skær kinaradise i tyndere strimler.
  5. Bland Løg, ingefær, hvidløg, fiskesauce, gochugaru og sukker i en foodprocesser eller en skål med stavblender, og blend disse ting til en tyk paste. (Spæd evt. op med vand, hvis massen er for tyk).
  6. Hæld vandet fra kålen og klem den godt for væske, tilsæt derefter forårsløg og kinaradise.
  7. Tag plastichandsker på og bland grøntsagerne godt med chili pasten. (Alt skal gnides godt ind, så smagen virkelig kan trække helt ind.
  8. Lad blandingen stå og fermentere i en lufttæt beholder i minimum 24 timer, gerne med lidt pres på f.eks. fra en skål eller andet under låget.
  9. Når Kimcheen har stået og fermenteret i 4-6 dage og den ønskede smag er kommet frem, så stilles produktet i køleskabet, hvorefter den kan spises i op til flere uger.

Nyd jeres Kimchee!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *