Tamagoyaki japanernes yndlings omelet

I Japan spiser man mange æg, rigtig mange æg, og derfor er det også kun naturligt at deres morgenmad består af en lækker sødet omelet kaldet Tamagoyaki.

Tamagoyaki betyder direkte oversat stegt æg, og denne omelet er smagt til med blandt andet, soja, mirin, sukker og lidt dashi fond. Teknikken til at fremstille denne omelet kræver fokus, koncentration og ikke mindst god varmeregulering på ens komfur eller induktion.

Personligt vil jeg altid foretrække, at lave Tamagoyaki over gasblus da varmen er lettere at styre på denne måde. Hvis man kun har adgang til induktion, så kan dette dog også godt lade sig gøre. Sørg for at bruge en non-slip pande og brug en neutral olie til at smøre med.

Det optimale udstyr er en stor hjælp, og i dette tilfælde vil det være en Tamagoyaki pande fremstillet specifikt til det formål at lave disse rullede omeletter i den korrekte størrelse. Du kan dog sagtens bruge en almindelig lille stegepande, og resultatet vil også bliver ganske fint.

Ingredienserne er som følger:

  • 4 æg
  • 1 spsk sukker eller sukrin
  • 1 tsk mirin
  • 1 tsk soja
  • 40 ml dashi fond (kan undlades)
  • 1 knivspids salt

Pisk og bland alle ingredienserne, og kom dem evt igennem en lille si for at gøre æggemassen mere ensartet og for at fjerne evt urenheder fra ægget.

Varm panden op ved middelvarme og smør med lidt køkkenrulle en smule neutral olie på. Kom nu et tyndt lag af æggemassen på panden og fordel den rundt.

Rul herefter med et par spisepinde eller en lille spatel massen sammen i en ca. 3 cm bred rulle. Gentag processen med lidt mere æggemasse og rul igen når ægget har sat sig. Fortsæt indtil al æggemassen er brugt.

Til sidst lægges Tamagoyakien i pres i køkkenfilm eller en sushi makisu for at denne kan holde formen. Gerne i 30 min i køleskabet.

Tamagoyakien skæres ud og serves som en appetizer, snack eller til morgenmad.

Tilbehøret kan være, revet kinaradise med soja, Kewpie mayo, eller hvis den skal være ekstra flot så marinerede ørredrogn som topping.

Itadakimasu!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *