Tsukune kyllingekødboller m. hjemmelavet Teriyaki marinade.

Japanske kyllingekødboller også kaldet Tsukune serveres ofte på bambus sticks, hvorefter de pensles med en sødlig teriyaki marinade. De er aller bedst når de bliver grillet direkte over varme kun, så de får en let karamelliseret overflade, men de kan dog også sagtens laves på en varm pande.

Nedenfor er grundopskriften til farsen, og fremgangsmåden til hvordan disse vidunderlige kyllingekødboller fremstilles. Ligeledes findes der en simpel men god opskrift på en Teriyaki sauce.

Ingredienser: 

  1. Start med at stege halvdelen af farsen af, og bland derefter med den rå fars + resten af ingredienserne. 
  2. Form små kugler i hånden el med en isske/alm ske. 
  3. Kog kuglerne i 2 min i kogende vand og lad dem derefter køle af i ca. 10 min. 
  4. Kom tre kugler på hver stick og grill eller steg dem færdige på en stegepande med lidt neutral olie. 
  5. Pensles med Teriyaki inden servering. 

De smager bedst når de er helt frisklavede.

Teriyaki marinade opskrift

  • 100 ml soja
  • 100 ml mirin
  • 100 ml madlavnings sake
  • 3 spsk sukker
  • 20 g ingefær

Fremgangsmåde:

  1. Kom alle ingredienserne i en lille kasserolle eller gryde og varm op ved svag varme.
  2. Lad sukkeret blive opløst under varme, og lad alkoholen fordampe.
  3. Når saucen bobler let, skal den simrer mellem 15-20 min for at reducere en smule, lad den blive en smule mere tyk.
  4. Teriyaki saucen kan nu bruges, og resten gemmes fint i køleskabet hvor den holder sig fint en måned tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.