Tun bowl – Tekka Donburi.

Denne lækre Japanske risret er en klassiker, og findes stort set alle steder i landet, hvor den kan købes med, spises stående eller blot laves som et hurtigt måltid derhjemme.

Oprindeligt betyder “Tekka” stål og ild, og dette referer til den ildrøde tun som symbolisere ild, så udover en ekstremt god næringsprofil, så er der masser af power i denne ret!

Nedenfor finder du opskriften på Tekka-don, således at du selv kan gå igang i køkkenet og lave din helt egen ris bowl med lækker tun!

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Start med at koge risene efter anvisningen, og fyld derefter 2 små skåle med den kogte ris, så de kan dampe lidt af.
  2. Bland soja, sake, og mirin i en skål.
  3. Skær tunen i ca. 1cm x 1cm stykker, og kom dem i soja blandingen, og lad det marinere i ca. 15 min.
  4. Fordel tunen over risene, og top derefter med hakket forårsløg, tang og sesam.
  5. Spises straks.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *