Okonomiyaki. Japansk madpandekage.

Okonomiyaki opskrift af Emil Ploug Nakahara.

Okonomiyaki betyder ”Alt hvad du kan lide”, og der kan bruges et utal af ingredienser, så dette er en ret som er god at lave hvis man vil have tømt ud i køleskabet.

Du kan med fordel bruge andre grøntsager, kød el fisk som du ønsker til denne ret.

Okonomiyaki er fast food i Japan og den bliver ofte spist og konsumeret på festivaller, til store sociale begivenheder, eller når folk skal have en god og mættende snack til deres fyraftens øl.

Jeg har endnu ikke mødt nogen som ikke kan lide denne ret, da den indeholder stort set alle smage og teksturer, den skal simpelthen bare smages!

Til ca. 2-3 personer.

 

Ingredienser:

 

·      4 æg

·      150-200 g hvedemel

·      5 g dashi fiskepulver.

·      ½ tsk bagepulver

·      1 bundt forårsløg

·      4-5 tørrede shiitake svampe (husk at ligge dem i vand) el alm svampe

·      ½ hoved spidskål

·      1 pakke bacon

·      syltet ingefær (valgfrit)

·      Japansk mayonnaise (Kewpie)

·      Japansk Okonomiyaki sauce

·      Bonito flager

·      Ristet hvid sesam

 

 

1.    Pisk æggene med dashi pulveret og lidt af hvedemelet, tilføj mere hvedemel gradvist indtil massen har en  tyk konsistens, ala pandekagedej.

2.    Snit forårsløg så fint som muligt og kom dem i en skål med koldt vand.

3.    Kom Shiitake svampene i vand nogen timer før, og snit dem i strimler.

4.    Hak kålen i fine strimler, og bland med snittede gulerødder og evt. løg hvis det ønskes.

5.    Bland nu kålen og gulerødderne i æggemassen lidt af gangen, indtil der er ca. halv æg og halv grøntsager i den samlede masse.

6.    Varm en stor pande op med noget neutral olie, solsikke olie el andet.

7.    Fyld med en grydeske en stor portion af massen på den varme pande og skru ned til lavt blus.

8.    Herefter kommes bacon, svampe eller andet fyld ovenpå dejen på panden, når den er ved at være sprød i bunden så vendes Okonomiyakien og steges videre på den anden side indtil bacon og andet fyld er sprødt og lækkert.

9.    Tag en stor tallerken og placer den på stegepanden, hvorefter Okonomiyakien vendes ud på tallerkenen.

10. Skær den ud i mundrette stykker og placer den på tallerkenen.

11. Toppes i følgende rækkefølge: Okonomiyaki sauce, Mayo, forårsløg, syltet ingefær, sesam, bonitoflager.

 

Velbekommen og god fornøjelse .

 

Umami for sjælen <3

 
Forrige
Forrige

Tsukune. Japanske kyllingekødboller.

Næste
Næste

Gyoza, fyldte dumplings med dipping sauce.