Tsukune. Japanske kyllingekødboller.

Tsukune kyllingekødboller med teriyaki marinade.

 

 Tsukune Kyllingekødboller opskrift til 4 pers.

Japanske kyllingekødboller med teriyaki glaze er lækkert til enhver lejlighed, og denne opskrift sikrer at du rammer den helt rigtige autentiske smag på dem.

Tsukune er karakteristisk ved deres aromatiske smag af både shiso, forårsløg og sesamolie, og her vil Shiso pulveret være en god erstatning til den friske shiso som ofte er svær at finde herhjemme.

 

Opskriften giver ca. 10-12 sticks.

 

Ingredienser:

 

·      450 g Hakket kylling 7-10% fedt.

·      1 spsk soja.

·      2 spsk sake.

·      1 spsk sesamolie

·      1 spsk lys miso paste

·      2 spsk hakket forårsløg

·      2 spsk revet løg

·      1 tsk shiso furikake (valgfrit)

·      12 bambus eller træspyd 15 cm.

·      Salt + peber

 

1.     Start med at stege halvdelen af farsen af, og bland derefter med den rå fars + resten af ingredienserne.

2.     Form små kugler i hånden el med en isske/alm ske.

3.     Kog kuglerne i 2 min i kogende vand og lad dem derefter køle af i ca. 10 min.

4.     Kom tre kugler på hver stick og grill eller steg dem færdige på en stegepande med lidt neutral olie.

5.     Pensles med Teriyaki inden servering.

 

De smager bedst når de er helt frisklavede.

Forrige
Forrige

Stegte ris m. hvidløg, svampe og æg.

Næste
Næste

Okonomiyaki. Japansk madpandekage.