Stegte ris m. hvidløg, svampe og æg.

Stegte ris m. hvidløg, svampe og æg.

Stegte ris eller fried Riiiice som mange også kender fra det asiatiske køkken er en let, smagfuld og utrolig hurtig ret at lave, også er retten især god når man har en rest ris som man gerne vil have brugt sammen med andre ting fra køleskabet.

Tricket ved at lave gode fried rice er ikke at blande alle ingredienserne sammen på panden på en gang, men at stege det i flere omgange, og ikke mindst i den rigtige rækkefølge!

Hvis du vil give dine fried rice et ekstra pift, så drys ristede hvidløg ud over inden servering, evt også et par dråber chili oil hvis du kan lide det lidt ekstra spicy!

Opskriften er til 2 personer.

Ingredienser:

 

Ris kogte 250 g

Forårsløg 1 stk

Svampe 50 g

Æg 2 stk

Hvidløg 3 store fed

Soja 2 spsk

Kyllinge fond pulver 1 spsk eller ½ revet bouillionterning. 

Neutral olie (Solsikke eller rapsolie)

Sesamolie ½ spsk

Salt + peber

Ristede hvidløg 1 spsk (valgfrit)

Karse til pynt 1 spsk (valgfrit) 

 

 

Tilberedning:

Fremgangsmåde

 

1.     Start med at hakke hvidløg fint og kom dem i en skål. Hak derefter forårsløg og svampe separat fra hinanden.

2.     Varm en pande op med 2 spsk neutral olie.

3.     Slå de to æg ud i en skål og pisk dem let.

4.     Kom hvidløgene på panden og rist dem ved middelvarme i ca 3 min.

5.     Tilsæt svampe og rist videre på panden indtil væsken er fordampet fra dem.

6.     Hæld æggemassen ud på panden og sørg for at scramble dem i små stykker. Sørg for æggene er helt gennemstegte og scramblet i små stykker inden de næste ingredienser tilsættes.

7.     Kom herefter risene på panden og sørg for at de bliver blandet godt med æggene. Tilsæt evt. en smule mere olie efter behov. 

8.     Til sidst kommes forårsløg, soja, sesamolie, kyllingefond pulver, salt + peber og risene steges videre, til væsken er fordampet og risene begynder at blive sprøde og gyldenbrune.

9.     Server straks med et drys ristede hvidløg og klippet karse.

Forrige
Forrige

Chirashi sushi

Næste
Næste

Tsukune. Japanske kyllingekødboller.