OM MIG og maden
Min passion for det japanske køkken udspringer af, at jeg er vokset op med en japansk far og en dansk mor, og på den måde har fået den japanske kultur ind fra barnsben af, her er det særligt maden som ramte mit hjerte.
Jeg har boet og rejst utroligt meget i Japan, og det er netop også på disse ture at jeg har gradvist har opbygget en stor fascination af det japanske køkken, kulturen og ikke mindst folket.
Når jeg rejser tilbage til vores families sommerhus i byen Gifu hvor jeg er fra, så er det primært for at gå på opdagelse i landet, spise mig vej til nye smage og ikke mindst komme hjem med ny inspiration og viden.
Noget af det mest spændende for mig ved det japanske køkken er den diversitet der findes i det, også selvom det nogle gange handler om helt enkle ting som nudler, ris eller soja så findes der tusindvis af udgaver, traditioner og tilberedningsmetoder til hvert enkelt element.
Efter flere år i restaurationsbranchen, med blandt andet 5 år hos Sticks and Sushi, og en tid som selvstændig restaurantejer, fandt jeg ud af at jeg ville lave mit eget firma og fokusere mere på undervisningsdelen af madlavningen, samt tilbyde min madlavning til private og firmaer via private dining.
Izakaya maden opstod for over 400 år siden, og var i første omgang blot gamle sake barer hvor kunderne sad og drak, hvorefter behovet for mad der passede til den alkohol der blev serveret langsomt kom til.
Direkte oversat på japansk betyder “Izakaya” Et-sted-at-blive-og-drikke.
Har man prøvet de utallige Izakaya barer i Japan, så finder man hurtigt ud af at udvalget og stilen for disse barer er meget forskellig og findes i utallige variationer.
Det som dog er fællesnævneren for alle Izakaya barer er, et kæmpe udvalg af drinks, øl, og sake, samt et ofte stort menukort med mange små og utroligt delikate retter.
Du vil altså kunne finde alt fra sashimi (udskåret rå fisk) yakitori (grillede kylling sticks) til tofu og grøntsagsretter på en Izakaya menu.
Ofte så har hver restaurant specialiseret sig indenfor netop en bestemt type mad, det kunne f.eks. være Yakitori sticks, men de vil samtidigt tilbyde og servere andre små retter for at supplere hele Izakaya oplevelsen overfor kunderne.
Det er netop denne type Izakaya mad jeg fokusere på og laver i mit firma Nakahara Cooking.
Nøje udvalgte retter som jeg selv elsker, og som jeg efter utallige rejser til Japan, samt mange timer i køkkenet har lært at lave og tilberede på et højt niveau.
“There was no downside to this level of service and professionalism that Emil delivers”
— Alice Schøn Larse