Gyudon Japansk beef bowl

Gyudon opskrift

 Af Emil Nakahara

Gyudon, mørt saftigt oksekød over ris

Til 2 pers

Ingredienser:

 

350 Ribeye eller Sirloin steak

1 stort Løg

300 g ris (rå vægt)

1 stk Forårsløg

2 æggeblommer

Salt + peber

1 tsk Sesamfrø (valgfrit)

½ Seven spice chili (valgfrit)

 

Gyodon fond

5 g dashi pulver

1 dl Vand

½ dl soja

½ dl sake (alternativ kan man bruge hvidvin)

2 spsk sukker

     Brug en god kød udskæring med fedt marmorering, som f.eks. Ribeye. 

Fremgangsmåde:

 

1.   Start med at pakke ribeye bøfferne ind i film og smid dem i fryseren, så de kan blive mere faste. Ca. 1 time.

2.   Skyl risene grundigt i vand flere gange, og sæt dem herefter over til kogning. Følg pakkens anvisning hvis du ikke har en riskoger.

3.   Skær løget i fine skiver og sæt dem til side. Skær herefter forårsløget i fine skiver og kom dem på en separat tallerken til senere.

4.   Bland soja, sake, vand, sukker og dashi pulver i en stor pande og begynd at varme den op ved middel varme.

5.   Tag kødet ud af fryseren og skær det i så fine skiver som muligt.

6.   Kom løget op i panden, og begynd at lade det simrer sammen med saucen til de er møre.

Kom herefter kødet op i panden og lad det simrer videre i ca. 6-10 min.

7.   Slå et æg ud af gangen i en skål og sorter æggeblommen fra æggehviden.

(du kan også bruge pasteuriseret æggeblomme hvis du ikke vil bruge dem direkte fra de friske æg)

8.   Når risene er kogt færdig, så sørg for at røre forsigtigt rundt i dem med en våd ske, og kom herefter en god portion i to skåle.

9.   Fordel kød og løg over hver portion ris, og sørg for der kommer noget sauce med fra bunden af retten.

 

Retten færdiggøres med en æggeblomme i midten, lidt forårsløg, sesamfrø og evt. en smule seven spice chili pulver.

 Velbekomme.

 

 

Næste
Næste

Miso Ramen med svampe, bambusskud og sojaæg.