Hiyashi Chuka kold nudelsalat
Kolde nudler - Hiyashi-Chuka opskrift
En klassisk Japansk sommerret som er et skønt alternativ til de varme Ramen nudelsupper. Udover at retten er forholdsvis nem at lave, så kan du faktisk handle alle ingredienserne ind i et normalt supermarked, så alle kan være med her.
Du kan selv varierer toppingsene i retten og tilføje det du har lyst til, dette er blot de mest anvendte og gængse toppings til retten.
Hiyashi Chuka betyder direkte oversat ”Kølige kinesere” men her er der refereret til kinesiske nudler som retten er bygget op af.
Til 2 personer
Ingredienser:
Hovedingredienser
Æg nudler 1⁄2 pakke (ca 200 g)
SKoleagurk 2 stk
Tomat 2-3 skriver
Bønnespire 100 g
Forårsløg 1 stk
Karse 1 spsk
Tigerrejer 6 stk (valgfri)
Æg2stk
Landskinke 3 skiver
Sukker 1⁄2 tsk
Salt 1 knivspids
Sesamdressing
Tahin 2 spsk
Soja 2 spsk
Eddike 1 spsk
Ingefær 1⁄2 tsk
Sesamolie 1 spsk
Citronsaft 1 spsk
Vand 4 spsk
Fremgangsmåde:
Start med at sætte vand over til nudlerne.
Bland ingredienserne til sesamdressingen og sæt den til side. Tilføj evt. mere Tahin, sukker
eller citronsaft og juster efter behov.
Blancher bønnespirerne ved at hælde kogende vand over dem og lad dem stå i 1 min. Køl
dem derefter straks i koldt vand.
Pisk de to æg i en skål med sukker og salt. Varm en lille stegepande op og lav to eller tre
tynde omeletter. Læg dem til side så de kan køle af.
Start med at snitte grøntsagerne fint i strimler og læg dem til side på en tallerken.
Rul herefter omeletterne en af gangen og snit dem i fine strimler. Gør det samme med
skinken.
Kog tigerrejerne i en lille kasserolle i 4 min og køl dem herefter af.
Anret i en dyb tallerken eller skål nudlerne i en bunke (kom evt en smule sesamolie over
nudlerne, så løsner de sig), og kom herefter grøntsager, omelet, skinke og tigerrejer flot
ovenpå nudlerne således at der er farvespil i retten.
Slut af med at komme sesamdressingen over retten og pynt med karse og forårsløg +
sesam.