Hiyashi Chuka kold nudelsalat

Hiyashi chuka retten pyntes med de sidste ingredienser.

Kolde nudler - Hiyashi-Chuka opskrift

En klassisk Japansk sommerret som er et skønt alternativ til de varme Ramen nudelsupper. Udover at retten er forholdsvis nem at lave, så kan du faktisk handle alle ingredienserne ind i et normalt supermarked, så alle kan være med her.

Du kan selv varierer toppingsene i retten og tilføje det du har lyst til, dette er blot de mest anvendte og gængse toppings til retten.

Hiyashi Chuka betyder direkte oversat ”Kølige kinesere” men her er der refereret til kinesiske nudler som retten er bygget op af.

Du kan varier toppings efter eget ønske, men æg, skinke og forårsløg er et god udgangspunkt at starte med.

Til 2 personer

Ingredienser:

Hovedingredienser

Æg nudler 1⁄2 pakke (ca 200 g)

SKoleagurk 2 stk

Tomat 2-3 skriver

Bønnespire 100 g

Forårsløg 1 stk

Karse 1 spsk

Tigerrejer 6 stk (valgfri)

Æg2stk

Landskinke 3 skiver

Sukker 1⁄2 tsk

Salt 1 knivspids

Sesamdressing

Tahin 2 spsk

Soja 2 spsk

Eddike 1 spsk

Ingefær 1⁄2 tsk

Sesamolie 1 spsk

Citronsaft 1 spsk

Vand 4 spsk

Omeletten skæres ud i tynde strimler.

Fremgangsmåde:

  1. Start med at sætte vand over til nudlerne.

  2. Bland ingredienserne til sesamdressingen og sæt den til side. Tilføj evt. mere Tahin, sukker

    eller citronsaft og juster efter behov.

  3. Blancher bønnespirerne ved at hælde kogende vand over dem og lad dem stå i 1 min. Køl

    dem derefter straks i koldt vand.

  4. Pisk de to æg i en skål med sukker og salt. Varm en lille stegepande op og lav to eller tre

    tynde omeletter. Læg dem til side så de kan køle af.

  5. Start med at snitte grøntsagerne fint i strimler og læg dem til side på en tallerken.

  6. Rul herefter omeletterne en af gangen og snit dem i fine strimler. Gør det samme med

    skinken.

  7. Kog tigerrejerne i en lille kasserolle i 4 min og køl dem herefter af.

  8. Anret i en dyb tallerken eller skål nudlerne i en bunke (kom evt en smule sesamolie over

    nudlerne, så løsner de sig), og kom herefter grøntsager, omelet, skinke og tigerrejer flot

    ovenpå nudlerne således at der er farvespil i retten.

  9. Slut af med at komme sesamdressingen over retten og pynt med karse og forårsløg +

    sesam.

Forrige
Forrige

Karaage friteret kylling på japansk

Næste
Næste

Poke bowl med laks og grønt.