Karaage friteret kylling på japansk

Karaage friteret lårfilet med japansk mayo

Karaage friteret kylling opskrift

Disse sprøde og utroligt velsmagende Karaage kyllingestykker fåes overalt i Japan, lige fra 7-eleven til de adskillige Izakaya drikke og spisebarer rundt omkring i hele landet.

Personligt elsker jeg selv disse sprøde stykker kylling serveret på flere måder, enten som en del af et større måltid med flere mindre retter, eller som fyld i en burger, sandwich eller japansk Onigiri risbolle.

Tricket til en god Karaage er typen af kyllingekød du bruger, og her skal der bruges lårfilet da dette kød har et højere fedtindhold, og en bedre tekstur til netop at bringe smagen frem i disse lækre friterede stykker kylling.

Marinaden og måden du friterer kyllingen på er også super vigtige punkter, og til sidst i denne artikel vil jeg komme med mine top 3 bedste tips til en pro level Karaage du kan lave derhjemme!

Karaage serveret i en Onigirazu (Japansk risbolle sandwich).


Til 2 personer

Ingredienser:

Lårfilet 400 g

Kartoffelmel 50 g

Neutral olie (Raps eller solsikkeolie) 500 ml


Marinade

Ingefær 1 tsk revet

Hvidløg 1 tsk revet

Madlavningssake el hvidvin 3 spsk

Soja 3 spsk

Sesamolie 1 spsk

Salt + peber


Tilbehør

Japansk mayo 2 spsk

Citron 2 skiver


Fremgangsmåde:

  1. Start med enten at udbene lårfileterne fra kyllingebenet, eller brug allerede udbenet lårfilet. Herefter skæres kødet i ca. 4x4 cm stykker.

  2. Riv ingefær og hvidløg på en micrograter eller rivejern, og bland det med de resterende ingredienser til marianden, sake, sesamolie, soja og salt + peber.

  3. Bland kyllingen grundigt med marinaden, og lad den trække minimum 2 timer i køleskabet.

  4. Lige inden servering varmes en lille gryde op med 500 ml neutral olie (Raps eller solsikkeolie). Sørg for temperaturen på olien er ca. 175-185 grader.

  5. Vend nu hvert kyllingestykker i kartoffelmelet så de er godt dækkede, og friter 4-6 stykker samtidigt i den varme olie. Det er vigtigt at alle stykkerne kommes i nogenlunde samtidigt, og de holdes adskilt i olien så de kan blive så sprøde som mulig. Friter i ca. 3-4 min.

  6. Tag kyllingestykkerne op af olien når de er gylden brune og sprøde (Lav evt en dobbel-fritering her).

  7. Drys Karaage portionen med fint salt, og server med lidt friskpresset citronsaft over og en klat japansk mayo.

Dobbel-fritering for at opnå ekstra sprøde Karaage.

Pro tips til perfekte Karate:

  1. Brug det bedste kyllingekød du kan få fat i, og sørg for at der er lidt fedt på det lårfilet kød du evt køber (Federe udskæringer = smag).

  2. Mariner kyllingekødet i 24 timer. Hvis du har tiden til det, så prøv at sætte din Karaage over til marinering dagen før du skal serverer det. Alle ingredienserne fra marinaden og specielt madlavningssaken gør at kødet bliver vanvittigt mørt!

  3. Lav en dobbel-fritering når du tilbereder din Karaage. Friter først kyllingen i ca. 3 min, hvorefter du tager stykkerne op og lader dem hvile i ca 1 min. Friter dem herefter færdig i den varme olie i ca. 1-2 min eller til de er gyldne og sprøde. Dette sikrer en meget mere sprød Karaage!

Forrige
Forrige

Taco Rice

Næste
Næste

Hiyashi Chuka kold nudelsalat