Taco Rice
Taco Rice er en klassisk ret fra Okinawa i Japan, men den bære især præg af de mange tilflyttede Amerikanere som bor på øerne da Okinawa efter 2. verdenskrig har været base for Amerikansk millitær.
Retten består i alt sin enkelhed af ris, krydret oksekød, salasa og lidt revet ost + toppings, og det er risene som base som udgør det asiatiske i retten.
Du kan lave denne ret derhjemme med ganske simple råvare, og den kræver heller ikke lang tid i køkkenet når først dine ris er sat over.
Til 2 pers
Ingredienser
Ris (brug gerne sushi ris) 300 g ris (rå vægt)
Hakket oksekød 10-12% 500 g
Taco mix krydderi ½ pakke
Neutral olie (Raps eller solsikkeolie) 1 spsk
Soja sauce 2 spsk
Revet tex-mex ost 50 g
Fintskåret iceberg salat 1 håndfuld
Forårsløg 1 stk
Tomater 2 stk
Rødløg 1 stk
Fed hvidløg 2 stk
Lime 1 stk
Ristede knuste hvidløg 2 tsk (valgfri)
Salt + peber
Fremgangsmåde
1. Start med at sætte ris over til kogning. Brug enten en riskoger, eller kog risene i en gryde efter pakkens anvisning.
2. Varm en stor pande op med neutral olie.
3. Skær rødløget i fine terne og kom halvdelen af dem op på en tallerken. Snit hvidløget fint og kom på samme tallerken.
4. Steg halvdelen af rødløget og hvidløgene på panden, og når det har fået lidt farve tilsætte derefter oksekødet, hvorefter det brunes af. Tilsæt til sidst taco mix krydderiet, 2 spsk soja og lidt salt + peber. Rør godt og lad det simrer i 5 min ved middel varme.
5. Skær tomaterne i mindre stykker og kom dem i en skål sammen med den anden halvdel af rødløget, hak forårsløget fint og kom også dem i skålen. Skær en lime over og kom saften fra begge stykker i + lidt salt og peber. Rør det hele godt sammen.
6. Når risene er kogt færdig anrettes to tallerkner med først ris i bunden, derefter hakket oksekød over, hvorefter retten toppes af med tomatsalsamixen, revet ost og lidt knuste hvidløg.
Velbekomme.