Poke bowl med laks og grønt.

Poke bowls er en lækker måde at spise sine grøntsager og fisk på.

Der er stadig en stigende efterspørgsel efter Poke bowls og generelt salater med fisk og grøntsager herhjemme.

Oprindeligt er Poke bowls fra Hawaii, hvor retten blev opfundet ved at blandt andet japanere og andre asiatiske folkefærd introducerede den ferske rå fisk til Hawaii hvor retten blev skabt af et mix af grøntsager, friske ingredienser fra Hawaii og selvfølgelig tun, laks og andre fisk fra de omkringliggende vande til øen.

Den dag idag kan du få Poke bowls næsten alle steder i verdenen, og særligt herhjemme er retten blevet populær for sine sunde egenskaber, flotte farver og ikke mindst lækre friske smag fra grøntsager, fiske og ris.

Du kan selvfølgelig sagtens skabe din helt egen Poke bowl derhjemme, og ikke mindst bruge præcis de grøntsager du har lyst til. Her får du lidt inspiration til hvordan jeg ville lave min Poke bowl, hvor enten laks eller tun er den vigtigste hovedingrediens.

Til 2 pers.  

Ingredienser

 Sushi ris 300 g

Fersk frisk laks 1 laksebøf ca 250 g

Sesamolie 1 spsk

Soja 2 spsk

Sesamfrø 1 tsk

Skoleagurk 1 stk

Radiser 4-6 stk

Avokado 1 hel

Edamame bønner 50 g

Spire lille håndfuld

Kewpie mayo 2 spsk

Siracha sauce 1 tsk

Sushi eddike 2-3 spsk

Teriyaki sauce valgfri 2 spsk

 

Du kan bruge flere forskellige toppings til at pynte din Poke bowl. Sesamfrø, teriyaki sauce eller flere grøntsager.

Fremgangsmåde

1.     Start med at skylle risene flere gange under koldt vand, bliv ved indtil vandet er klart.

2.     Kog derefter risene efter pakkens anvisning enten i en riskoger eller gryde.

3.     Fjern skindet fra laksen og skær stykkerne ud i mindre tern (ca. 0,5 cm x 0,5 cm) og kom dem i en skål.

4.     Bland sesamolie, soja og sesamfrø i blandingen og rør det godt sammen.

5.     Halver agurken og fjern kernerne fra midten, skær derefter agurken i små stykker. Radiserne skæres i tynde skiver og edamame bønner tøes op i varmt vand.

6.     Halver avokadoen og skær den i tynde skiver.

7.     Når risene er kogt færdige så kommes de over i to skåle og der kommes en smule sushieddike over således at de kan marinere og køle ned.

8.     Bland kewpie mayoen med siracha og juster evt. styrken til på chilimayoen.

9.     Begynd nu at anrette Poké Bowlene med laks, grøntsager, spire, chilimayo, sesamfrø og evt. lidt teriyaki sauce.

 

 

 

Forrige
Forrige

Hiyashi Chuka kold nudelsalat

Næste
Næste

Nem knust agurkesalat