Nem knust agurkesalat

Ingredienser

 

Skoleagurker 6 stk

Soja 2 spsk

Sesamolie 1 spsk

Eddike 2 spsk

Seven spice eller chilipulver ca. ½ tsk

Fint salt ½ spsk

Sukker ½ spsk

Sesam som topping 1 spsk (valgfri)

 

Du kan spise agurkesalaten til mange retter, f.eks. som tilbehør til denne nudel wokret med rejer.

 

Fremgangsmåde:

 

1.     Kom skoleagurkerne i en frysepose og bank dem med enten en kagerulle eller et andet tungt værktøj fra køkkenet. De skal blot være ”let” knuste.

2.     Tag agurkerne ud af fryseposen og skær dem i ca. 4-5 cm stykker, kom dem herefter i et dørslag eller si med en skål under.

3.     Kom ½ spsk sukker og ½ spsk fint salt over agurkerne og stil dem herefter på køl i 30 min.

4.     Bland dressingen til agurkerne i en skål ved at blande 2 spsk soja, 1 spsk sesamolie, 2 spsk eddike og ½ tsk chilipulver.

5.     Når agurkerne har trukket i køleskabet tages de ud og tørres evt. for den sidste overskydende væske.

6.     Vend agurkerne med dressingen og server med lidt sesam over som topping.

 

 Velbekomme!

Forrige
Forrige

Poke bowl med laks og grønt.

Næste
Næste

Chicken teriyaki burger med sweet potato fries